Närområdet

I närområdet finns det massor av kul aktiviteter. Nedan ges förslag på några som finns runt Nansta, men hela Hälsingland är fyllt av kul och spännande aktiviteter och kulturella sevärdheter.

Nansta Golf har en niohåls golfbana med klubbhuset centralt placerat mitt i byn. Golfbanan är belägen i naturskön miljö vid foten av Ofärneberget i Nansta.

Dellenbanans dressinuthyrning hur ut dressiner i Forsa och man kan åka på järnvägen till Delsbo eller ända till Ljusdal. Järnvägen ligger mycket vackert längs Dellenkusten.

På gården Hökars finns en restaurang med fullständiga rättigheter och en handelsbod.

Runtomkring Nansta finns många bra fiskesjöar både för ädelfisk, gös och gädda.

Ystegårn, Hillsta, är en gammal Hälsingegård som är byggnadsminnesförklarad och har öppet för allmänheten med dagliga visningar på sommaren.

Ystergården i Sörhoga är en levande gård med köttdjur och har traditionell, hantverksmässig produktion av ostkaka. Gården erbjuder boende, guidning och försäljning av ostkakan.

Storbergets naturreservat erbjuder fina naturupplevelser. Det mest iögonfallande är de stup som reser sig som 50-100 meter höga väggar. Bland det första man ser när man kommer till Nansta är Storbergets nordvända lodväggar vari ett tiotal smala men rejält djupa sprickdalar ger
en spännande dramatik åt landskapet. Reservatet erbjuder stora möjligheter att se älgar, lodjur och till och med björnar samt många andra vilda djur.

Vandringsleder och fina moutainbikeleder finns det gått om runt Nansta.

Besök Blacksåsvallen, som är en fäbodvall med anor från medeltiden och som idag består av 12 stugor samt en sommaröppen servering. Så sent som omkring 1940 upphörde den aktiva fäboddriften. Blacksåsvallen ligger vid foten av Blacksåsberget och båda är omnämnda i Selma Lagerlöfs bok om Nils Holgersson.

Hälsinge Linneväveri är ett gammalt företag med anor från 1800-talet, och

Trogstahonung och gårdsbutik har egen produktion av honung.

Matbutik finns i Forsa med en mindre men välsorterad ICA butik eller så finns en Tempo butik i Näsviken, avståndet är ca 5 km till båda.